DemoParkNL

DemoParkNL

expositie tiny en compacte woningbouw

Midden in Nederland, in de bocht van de A6 en A27 bij Almere, wordt in het voorjaar van 2021 DemoParkNL geopend. Een permanente expositie van tiny en compacte woningbouw op bijna een hectare grond. Op DemoParkNL kunnen belangstellenden straks een groot aantal modelwoningen met een bruto vloeroppervlak tot maximaal 70 m2 bezichtigen. Van meerdere aanbieders en onderscheidend van elkaar.

DemoParkNL speelt in op kleiner wonen. Nederland groeit naar 40% eenpersoonshuishoudens, in sommige stedelijke gebieden nu al 50%. Bovendien neemt het aantal kleine huishoudens zonder kinderen aanzienlijk toe. Velen daarvan hebben andere woonwensen dan gebruikelijk. Bovendien zitten we in een vergrijzingsgolf. Doorstroming van ruime eengezinswoningen naar een kleinere woning blijkt vrijwel onmogelijk omdat voldoende (kleiner) aanbod ontbreekt. DemoParkNL richt zich op deze demografische veranderingen. Dit vraagt onder andere om meer flexibiliteit van onze bouwcultuur. Ook in relatie tot meer eigentijdse woonvormen en –gemeenschappen. DemoParkNL wil daar betekenis aan geven.

Op DemoParkNL komt ook een ExpoPaviljoen voor ontvangsten, workshops en symposia over kleiner, betaalbaar en goed wonen. Na de opening van het park worden elke eerste weekend van de maand – op vrijdag, zaterdag en zondag – vrije bezichtingsdagen georganiseerd.

Klein en compact bouwen?
Bezoek de verschillende
showmodellen die op het DemoParkNL staan
Vanaf voorjaar 2021 elk eerste lange weekend van de maand
(vrijdag-zaterdag-zondag)
is DemoParkNL voor publiek geopend en verder op afspraak.

Adres: Daniel Goedkoopstraat (tegenover de toekomstige Lidl Zero – afslag 6 op de A6))

Almere – Oosterwold

E-mail: info@demopark.nl

Website: www.demopark.nl

0
    0
    Afrekenen
    Your cart is emptyReturn to Shop