Slide 1
Vrijdag en Zaterdag 2 & 3 September 2022
DemoPark Almere

International Tiny House Beurs, Excursies, & Congres
Image is not available

LET OP! Tickets zijn online niet meer verkrijgbaar! Wilt u toch nog komen? U kunt altijd bij de ingang nog tickets kopen.

Uw bestelling nummer is uw entree bewijs.

Beurs Update. Vrijdag 2 en zaterdag 3 september 2022 ! Locatie DEMOPARK ALMERE, langs de A6 Openingstijden: 10:00 uur tot 18:00 uur

Hallo deelnemers en belangstellenden van de Tiny House Beurs.

We zijn ontzettend blij, dat we in samenwerking met DEMOPARK Almere, de Tiny House Beurs kunnen organiseren.
Tijdens de ‘Open Dagen’ zijn er zo’n 9 -12 Tiny’s en compact woningen te zien en te bewonderen.
Daarnaast zullen op het terrein, in een grote tent, diverse presentaties worden gegeven door deskundigen en specialisten.
In de tent en paviljoen tenten presenteren diverse bedrijven de nieuwste installaties, materialen en mogelijkheden om toe te passen in uw Tiny house of Compact huis.
– 9 – 12 Tiny / Compact huisjes OPEN
– Diverse SEMINARS / presentaties
– BEURS: Diverse bedrijven demonstreren hun producten en materialen
– 2-3 EXCURSIES langs diverse Tiny & Compact huisjes per fiets of per auto (fietsen te huur)

We willen jullie dan uitnodigen om bij ons langs te komen en deel te nemen aan de seminars en bezichtigingen van Tiny House Beurs 2,3 sept. .
Degene die in 2020/2021 een voucher hebben gehad voor hun betaling kunnen deze als entree bewijs tonen.
Door de omstandigheden van corona en eerdere gemaakte kosten zal de opzet van de Beurs anders zijn. Wij hopen dat het net zo aantrekkelijk zal worden als voorheen gepland.
Het volgende willen wij aan u vragen:
·         Wilt u zoveel mogelijk mensen er op attenderen dat er een beurs komt. Hoe meer mensen hoe beter.
·         Wilt u aangeven wat u van ons wilt weten, waar gaat uw belangstelling naar uit. Dan kunnen we daar op de seminar op inspelen.
 
Adres: Daniël Goedkoopstraat 30, 1349GJ Almere
De voucher of bestellingbewijs is het entreebewijs en is of op 2 september of op 3 september geldig

De Tiny House-beweging

De Tiny House-beweging is in zeer korte tijd een bekend fenomeen geworden in Nederland. Enkele jaren geleden begonnen diverse pioniers te experimenteren met het ontwerpen en bouwen van kleine slimme woningen. Verduurzaming, creativiteit en vrijheid stonden centraal. Hun omgeving, inclusief lokale overheden, werd enthousiast gemaakt voor het experiment. Met vallen en opstaan zijn er veel experimenten tot een succes gemaakt.

In 2020 is Tiny House in Nederland een bekend begrip. Er is veel belangstelling om “tiny” te gaan wonen en in bijna elke gemeente wordt gekeken naar de mogelijkheden. Het inpassen in de lokale omgeving en binnen bestaand beleid is niet altijd evident. Tijdens dit congres zullen initiatiefnemers en bestuurders/ambtenaren betrokken bij diverse succesvolle experimenten hun kennis en ervaringen delen met het doel overal de slaagkans van vergelijkbare projecten te helpen vergroten.

De Tiny House-beweging is tevens een inspiratiebron gebleken voor nieuwe concepten met betrekking tot klimaatneutraal bouwen. Diverse bedrijven ontwerpen en bouwen duurzame houten huizen, veelal geprefabriceerd en met gebruik van zoveel mogelijk duurzame materialen en innovaties. De woningen voldoen daarmee niet alleen aan de grote behoefte aan betaalbare compacte woningen maar zijn ook een antwoord op de bouwcrises (stikstof, PFAS , energietransitie, CO2, grondverzakking). Kan prefab houtbouw gezien worden als volwaardig alternatief voor klassieke (vervuilende) bouwmethoden? De eerste grote projecten zijn reeds een feit. Dit en meer zal uitgebreid besproken worden tijdens het Tiny House Congres. 

De Tiny House Beurs

Op de Tiny House Beurs, ALMERE staan ca. 10 kant en klare Tiny & Compact Houses en ca. 20 bedrijven die hun specialiteiten demonstreren aan de belangstellenden

Tiny House toelichting;

Flexibel bouwen, Hout bouw, Circulair en duurzaam bouwen;

Deze thema’s komen allemaal aan bod, want Tiny kun je op vele manieren realiseren. ivm. De huidige problematiek rondom de stikstof crisis, CO2 neutraal bouwen, woningnood, gasloos en/of Offgrid, bieden vele fabrikanten kant en klare oplossingen aan, die ervoor kunnen zorgen dat er binnen 1-5 dagen complete woningen opgeleverd worden, geheel conform de nieuwste bouweisen. 

‘Drijvende Tiny Houses’ van 25 tot 50m2 , Buitendijks bouwen;

Buitendijks bouwen biedt met de ‘drijvende Tiny Houses’ ook mogelijkheden voor woningbouw.  Ongeacht de waterstand, bieden deze Tiny woningen, een solide en mooie woon plek buiten de dijk en ruimte om te wonen, zowel langs de rivieren als op meren. Omdat de meeste ‘drijvende Tiny Houses’ ook hun eigen motor en roer hebben kunnen ze zich verplaatsen na enige tijd. Diverse gemeenten hebben hier al ervaring mee en kunnen dit delen op de conferentie. 

Block
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
0
    0
    Afrekenen
    Your cart is emptyReturn to Shop