[smartslider3 slider=”3″]
Corona Update

Per 25 augustus 2020: i.v.m. het toenemend aantal corona gevallen in Nederland en de buurlanden, heeft de gemeente Velsen besloten dat het Tiny House Event nu NIET door kan gaan. De gemeente heeft ons uitgenodigd om later, in het voorjaar 2021 samen te bekijken wat mogelijk is.
De bestelde kaarten en dergelijke blijven allen geldig en zullen omgezet worden in een voucher die t.z.t. in 2021 omgewisseld kan worden.
Via de Website gaan wij trachten om alle deelnemende bedrijven te presenteren met links naar hun bedrijfs-website. Daarnaast zullen we ook op de website alle inzendingen voor de ontwerp wedstrijd presenteren en de winnaars bekend maken.

Op deze wijze willen we u allen toch nog zoveel mogelijk Tiny House know-how digitaal meegeven / te delen en we hopen u in 2021 te zien.

De Tiny House-beweging

De Tiny House-beweging is in zeer korte tijd een bekend fenomeen geworden in Nederland. Enkele jaren geleden begonnen diverse pioniers te experimenteren met het ontwerpen en bouwen van kleine slimme woningen. Verduurzaming, creativiteit en vrijheid stonden centraal. Hun omgeving, inclusief lokale overheden, werd enthousiast gemaakt voor het experiment. Met vallen en opstaan zijn er veel experimenten tot een succes gemaakt.

In 2020 is Tiny House in Nederland een bekend begrip. Er is veel belangstelling om “tiny” te gaan wonen en in bijna elke gemeente wordt gekeken naar de mogelijkheden. Het inpassen in de lokale omgeving en binnen bestaand beleid is niet altijd evident. Tijdens dit congres zullen initiatiefnemers en bestuurders/ambtenaren betrokken bij diverse succesvolle experimenten hun kennis en ervaringen delen met het doel overal de slaagkans van vergelijkbare projecten te helpen vergroten.

De Tiny House-beweging is tevens een inspiratiebron gebleken voor nieuwe concepten met betrekking tot klimaatneutraal bouwen. Diverse bedrijven ontwerpen en bouwen duurzame houten huizen, veelal geprefabriceerd en met gebruik van zoveel mogelijk duurzame materialen en innovaties. De woningen voldoen daarmee niet alleen aan de grote behoefte aan betaalbare compacte woningen maar zijn ook een antwoord op de bouwcrises (stikstof, PFAS , energietransitie, CO2, grondverzakking). Kan prefab houtbouw gezien worden als volwaardig alternatief voor klassieke (vervuilende) bouwmethoden? De eerste grote projecten zijn reeds een feit. Dit en meer zal uitgebreid besproken worden tijdens het Tiny House Congres. 

De Tiny House Beurs

Op de Tiny House Beurs, IJmuiden staan ca. 20 kant en klare Tiny Houses en ca. 80 bedrijven die hun specialiteiten demonstreren aan de belangstellenden

Tiny House toelichting;

Flexibel bouwen, Hout bouw, Circulair en duurzaam bouwen;

Deze thema’s komen allemaal aan bod, want Tiny kun je op vele manieren realiseren. ivm. De huidige problematiek rondom de stikstof crisis, CO2 neutraal bouwen, woningnood, gasloos en/of Offgrid, bieden vele fabrikanten kant en klare oplossingen aan, die ervoor kunnen zorgen dat er binnen 1-5 dagen complete woningen opgeleverd worden, geheel conform de nieuwste bouweisen. 

‘Drijvende Tiny Houses’ van 25 tot 50m2 , Buitendijks bouwen;

Buitendijks bouwen biedt met de ‘drijvende Tiny Houses’ ook mogelijkheden voor woningbouw.  Ongeacht de waterstand, bieden deze Tiny woningen, een solide en mooie woon plek buiten de dijk en ruimte om te wonen, zowel langs de rivieren als op meren. Omdat de meeste ‘drijvende Tiny Houses’ ook hun eigen motor en roer hebben kunnen ze zich verplaatsen na enige tijd. Diverse gemeenten hebben hier al ervaring mee en kunnen dit delen op de conferentie. 

[smartslider3 slider=”9″]